Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Farmasi’de Ürün Satışı Yaparak Kazanç Sağlama

Farmasi’de Ürün Satışı Yaparak Kazanç Sağlama

Bu yazımda sadece doğrudan satış ile kazancı anlatacağım. Farmasi kataloğunu incelediğimizde kataloğun iki bölümden oluştuğunu görüyoruz. Bir tarafı Farmasi, diğer tarafı ise Dr. C. Tuna bölümüdür. Bu iki bölümün kazançları birbirinden farklıdır. Farmasi bölümünde satıştan %30 kazanç elde ederken Dr. C. Tuna bölümünde satıştan %40 kazanç elde edersiniz.

Kazanç Hesaplama

Yani; Farmasi bölümünde 30 TL ye geliş fiyatı olan bir ürünü %30 kârla 39 TL‘ye, Dr. C. Tuna bölümünde 30 TL‘ye geliş fiyatı olan bir ürünü %40 kârla 42 TL‘ye satabilirsiniz.

Bu bu kadar ayrıntılı yazma sebebim ise ortalıkta dolaşan yanlış anlaşılmanın önünü kesmektir. Satıştan yüzde 30-40 kazanç elde edildiği söylendiğinde insanın aklına öncelikle katalog fiyatından yüzde 30-40 indirimli ürün alacağı gelmektedir. Bu da yanlış bir düşüncedir.

Ürünlerin Geliş Fiyatını Bulma

Ürünlerin geliş fiyatını bulmak için küçük bir matematiksel işlem yeterlidir. Katalogda Farmasi bölümünde bulunan bir ürünün katalog satış fiyatını 1,3‘e, Dr. C. Tuna bölümünde bulunan bir ürünün katalog satış fiyatını ise 1,4‘e bölmeniz yeterlidir.

Mesela katalogda Farmasi bölümünde 39 TL’ye satılan bir ürünün geliş fiyatını bulmak için: 39/1,3=30TL , Dr. C. Tuna bölümünde 42 TL ye satılan bir ürünün fiyatını bulmak için de 42/1,4=30TL işlemini yapabilirsiniz.

Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Farmasi üyelerine borç limit açmamaktadır. Bu yüzden Farmasi’den ürün çekebilmek için nakit veya kredi kartına ihtiyacımız var. Faturanızla birlikte Türkiye İş Bankası’na giderek Farmasi’ye özel kredi kartı alabilirsiniz. Ödemenizi de iki şekilde yapabilirsiniz. Birincisi kredi kartı ile direk alışverişte, ikincisi kapıda nakit ödeme seçeneği ile kargoya ödeme.

Satış kısmı tamamen size kalmış bir durum. İster önce parayı alın, ürünü sonra getirin. İsterseniz de müşterinize ürünü satarken parasını alın. Ben size ikinci seçeneği tavsiye ederim. Bunun için işinize sermaye ayırmanızı da tavsiye ederim. Sermayesiz büyütülebilecek bir iş ama sermaye ayırırsanız daha hızlı bir şekilde satışlarınızı büyütürsünüz.

Ortalama Ne Kadar Kazanırım?

Mesela 500 TL Farmasi bölümünden 500 TL Dr. C. Tuna bölümünden, toplamda 1000 TL geliş fiyatı olan ürün sattığımızı düşünelim.

Farmasi Bölümü Net Kazanç = 500 çarpı 1,3 650 TL Satış Fiyatı = 150 TL Net Satış Kazancı

Dr. C. Tuna Bölümü Net Kazanç = 500 çarpı 1,4 = 700 TL Satış Fiyatı = 200 TL Net Satış Kazancı

Toplamda 150+200= 400 TL Net Kazanç sağlarız. Ayrıca toplamda 1000TL geliş fiyatlı ürün satmamız bize 1000 TL puan getirir ve bu da kariyer tablosunda %3 seviyesine çıkartır ve yaklaşık 30 TL prim kazandırır. Yine 1000 TL puan alışveriş yaptığımız için aylık değişen teşvik hediyelerinden ve hoşgeldin hediyelerinden ortalama 300 TL‘lik ürün kazandırır. Bunu da satabilirsek o ay 1000 TL geliş fiyatlı ürünün satışından 730 TL Net Kazanç sağlamış oluruz.

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.