Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Glukozamin

Glukozamin ilerlemiş yaşlarda ve ağırlık çalışmaları yapan, yoğun aktivite içerisinde olan kişiler için önemli bir vitamin dışı gıda takviyesidir.

Glukozamin insan vücudundaki kıkırdak bileşenlerinden birisi olan bir amino şekerdir. Glukozamin ve Kondroiti’nin yanında MSM ve Tip II kolajen alımı önerilmektedir.

Nelerde bulunmaktadır?

Karides ve İstakoz gibi kabuklu deniz canlılarındaki kabuklarında bulunan kitin maddesinden yapılmaktadır.

Faydaları nedir?

Eklemlerdeki kıkırdağın oluşumunda ve hasarlı kıkırdak dokusunun onarımında büyük öneme sahip bir maddedir.

Kemik, kas ve eklem ağrılarının hissedilmemesini sağlar. Glukozamin kayganlaştıcı etkisi ile eklemler arasında amortisör görevi görerek ağrısız hareket etmemizi sağlar. Eğer bu madde olmasaydı kemiklerin birbirine sürtünmesi sonucu oluşan dayanılmaz ağrılara maruz kalırdık.

Eklem ve kemik ağrısı olanlar için takviye olarak kullanılabilecek harika bir iltihap önleyicidir.
 

Kondroitin Sülfat

Kıkırdak esnekliğini sağlar. Eklemlerde kemiklerin birbirine sürtmesi sonucu meydana gelen ağrılı şişkinliklerin giderilmesinde anti-enflamatuar etki göstermektedir. Kondroitin üzerinde yapılan çalışmalar eklemlerdeki sertlikleri ve şişlikleri giderdiği, buna bağlı olarak osteoartrit tedavisinde faydalı olabileceği görülmüştür.

MSM (Metilsülfonilmetan)

MSM, en yüksek biyoyararlanımı gösteren bir organik sülfür kaynağıdır.

Saç, kıkırdak ve eklem gibi dokulara sülfür girişini kolaylaştırarak bağ doku elastikiyetinin devamlılığına katkı sağlar.

Glukozamin ile birlikte kullaınldığında ağrıların azaltılmasında büyük rol oynamaktadır.

Tip II Kolajen

Eklem kıkırdağının temel yapıtaşıdır.

Kıkırdağa sağlamlık ve elastikiyet kazandırarak maruz kaldığı basınç ve gerilmeme direnmesini sağlar. Eklem ağrılarını azaltmakla birlikte osteoartrit ilerleyişinin durdurulmasında yardımcıdır.
 

Eksikliği nelere sebep olur?

D vitamini eksikliğinde çocuklarda en çok görülen rahatsızlık “Raşitizm” dir. Yeterince kalsiyum alsanız da şayet D vitamini almıyorsanız vücut bu kalsiyumdan yararlanamaz. Yetişkinlerde ve özellikle bayanlarda görülen kemik erimesi D vitamini alınmaması sonucu daha hızlı seyretmektedir. Yine aynı şekilde D Vitamini eksikliğine bağlı kalsiyum yetersizliği diş kayıplarının da önünü açmaktadır.

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.