Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Hindiba

Anadolu’nun her yerinde rastlayabileceğiniz boyu 1 metreye kadar ulaşabilen, bileşikgiller familyasından, otsu bir bitki olan Hindiba sağlık konusunda birçok alanda kullanılan bir bitkidir.

Yapılan araştırmalarda göğüs kanserinde kanser hücrelerinin yayılımını yavaşlattığı, prostat kanserinde ise tamamen durdurduğu gözlemlenmiştir.

Çok eski dönemlerden günümüze karaciğer rahatsızlıklarında kullanılan bir bitki olduğu bilinmektedir.

Hindiba, doğanın yüksek inülin kaynağı bitkilerindendir. Kökü kurutulup toz haline getirilerek kahve olarak kullnılmaktadır.

İnülin, bağırsaklardaki faydalı bakterileri çoğaltan güçlü bir probiyotiktir. İnülin vücut için çok önemli bir lif kaynağı probiyotiktir. Günümüzde en fazla hindibadan inülin üretilmektedir.

Faydaları nelerdir?

  • İnülin besinlerin kolonda yavaşlamasını sağlayarak, uzun süre tokluk hissi oluşturur.
  • İyi bir kolestrol düşürürücüdür.
  • Bağırsaklardaki yararlı bakteri sayısını arttırarak bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve aynı zamanda kolon kanserini önleyici etkisi vardır.
  • Magnezyum, demir ve çinkonun bağırsaklar tarafından emiliminin artmasına yardımcı olmaktadır.
  • Kahve olarak tüketiminde metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Ayrıca aynı şekilde tüketim insülin direncinin kırılmasında yardımcı olmaktadır.
  • Vücutta yağ yakımını arttırarak zayıflamaya yardımcı olur.
  • Kronik karaciğer iltihabı rahatsızlığında tedaviye yardımcı bir bitkidir.
  • İdrar söktürücü ve aynı zamanda müshil etkisi vardır.

Kullanım şekli nasıldır?*

Hindiba yeşil iken sapları salata şeklinde tüketilebilir. Ayrıca kökü kurutulmuş olarak kaynatılıp çay şeklinde içilebilir. Bunun için 2-3 çay kaşığı kuru hindiba parçaları 3 bardak kadar suya eklenir kaynayıncaya kadar ısıtılır, kaynayınca 10 dakika kadar çok kısık ateşte demlenir. Bu şekilde hazırlamak zor geliyorsa Farmasi Gıda Takviyeleri iyi bir yardımcınız olabilir.

*Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez.

 

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.