Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Propolis

Arıların, özellikle ağaç gövdeleri ve bitkilerin tomurcuklarının üzerindeki reçinelerden elde ederek bitki özleri ile karıştırarak ürettiği antimikrobiyal ve antioksidan bir maddedir. Toplanılan bitki örtüsüne ve iklime göre kahverenginin farklı tonlarında reçinemsi bir maddedir.

Arılar bu maddeyi kovanlarını yağmur ve kar gibi mevsimsel olaylara karşı korumak, kovan içi sterilizasyonunu sağlamak gibi iki amaç için kullanır. İnsanoğlu bu etkileri araştırarak insan vücudunda da virüs ve bakterilere karşı çok etkili bir madde olduğunu keşfetmişlerdir.

Yoğun antibiyotik kullanan hastalarda antibiyotik kullanımını en aza indirecek seviyede bakteri ve virüslerle savaşabilmektedir.

İçeriğinde hangi maddeler bulunur?

Propolis içerisinde, B1, B2, C ve E vitaminlerini ve bununla beraber, demir, kalsiyum, çinko, bakır ve magnezyum gibi insan vücuduna gerekli maddeleri ihtiva eder. Bu maddeler sayesinde birçok hastalığın tedavisinde gıda takviyesi olarak kullanılmaktadır.

Propolisin faydaları?

Propolis bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda çok etkili maddelerden birisidir. Grip ve nezle kullanım hastalığın iyileşme süresini hızlandırır.

Ağızdan başlayarak tüm sindirim sistemi iltihaplanmalarında etkili bir tedavi edicidir. Bunun yanında vücudun herhangi bir yerindeki iltihabi durumlarda tedaviye yardımcı olarak kullanılmaktadır.

Hücre yenilenmesini hızlandırarak yaraların hızlı bir şekilde kapanmasını sağlar.

Mantar ve bakterilerin vücuttan uzaklaşmasını sağlar, bu sayede bakteri ve mantarların sebep olacağı her türlü hastalık risklerinin en aza inmesine yardımcı olur.

Güçlü bir antioksidan olan cilt problemlerinin azaltılmasında çok etkilidir. Propolis şampuan içerisine eklenerek saç derisi sorunlarında çözüm sağlayarak sağlıklı saç derisi ve saça sahip olmanızı sağlar.

Nasıl kullanmalı?

Doğrudan Propolis kullanımı önerilmemektedir. İçerisinde yabancı maddeler ve mum bulunabilmektedir. Bu nedenle doğru işlemlerle ayrıştırılarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu şekilde hazır gıda takviyeleri tercih edilmelidir. Farmasi bu konuda kaliteli ürünleri ile iyi bir gıda takviyesi uzmanıdır.

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.