Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

CİLT BAKIMINDA YAĞ KULLANMANIN FAYDALARI

CİLT BAKIMINDA YAĞ KULLANMANIN FAYDALARI

CİLT BAKIMINDA YAĞ KULLANMANIN FAYDALARI

 

Yüzümüz, daima açıkta olduğu için etraftaki kirleri en çok toplayan bölgelerden biridir. Bu nedenle kendine ayrı bir bakım ister. Ayrıca makyaj öncesi ve sonrası yüzü temizlemek, cilt güzelliği için önemli adımlardandır. Cildi sağlıklı ve güzel tutmanın çeşitli yolları vardır. Bunlardan biri, geçmişten beri insanların tercih ettiği doğal yağlardır.

Özellikle son yıllarda, doğal yağların faydalarının fark edilmesi bu tip ürünlere olan ilgiyi arttırmıştır. Ancak yağların içeriklerini ve hangi cilt tipine iyi geldiğini bilmek de önemlidir. Kişisel bakımda yağ kullanmanın önemi nedir ve ne sıklıkla kullanılmalıdır?

 

YÜZ İÇİN DOĞAL YAĞ KULLANMANIN 5 FAYDASI

 

Yağ kullanımın en önemli etkilerinden biri yüzü ve vücudu nemlendirmesidir. Bu nedenle kuru bir cilde sahip insanlar tarafından daha çok tercih edilir. Özellikle Hindistan cevizi yağı içerdiği E vitamini sayesinde doğal nemlendirici olarak bilinir.

İnsanların ilgisini çeken bir diğer fayda kullanılan bölgelerin parlamasını sağlamasıdır. Bu özelliği yağ kullanımının yaz aylarında daha fazla olmasını sağlar.

Cildi bakterilerden korur. Bu da sert kış aylarında cildinizin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Doğal yağlar, antioksidan özellikleri sayesinde cildinizde bulunan hacimli lekelerin daha kısa sürede dinmesini ve iyileşmesini sağlar.

Doğal yağlardan bazıları, sakinleştirici etkileri sayesinde aromaterapide sıklıkla kullanılır. Örneğin gül yağının dokusu ve kokusu insanın rahatlamasını sağlar.

 

HANGİ YAĞ CİLT İÇİN TERCİH EDİLMELİDİR ?

 

Gül Yağı: Yüze masaj yapmak için kullanılacak yağlardan biridir. Hafif su ile karıştırılarak kullanılabilir. Kokusu sayesinde insanı rahatlatan bir etkiye sahiptir. Uygun fiyatlı gül yağına ve eşsiz gül paketi serimize Farmasi katolog sayfasından  ulaşabilirsiniz.

 

Hindistan cevizi yağı Kuru ciltler için en çok tavsiye edilen yağlar hindistan cevizi yağı ve argan yağıdır. Nemlendirici özellikleri sayesinde cildinizin doğal yoldan nemlenmesini sağlarken cildinizi de parlatır. Ayrıca Hindistan cevizinin tüketilebilmesi sayesinde hindistan cevizi yağı gıda olarak da kullanılan düşük kalorili doğal yağlardandır.

 

Çay Ağacı Yağı: Hint defnesi adlı bir bitkinin yaprağından elde edilen çay ağacı yağı ciltte oluşan sivilce izlerinin iyileşmesine yardımcı olur. Kuruyan ciltlerin hızlı nemlenmesini sağlar. Ayrıca doğrudan yağ kullanmak istemeyen ama çay ağacının faydalarından yararlanmak isteyen insanlar için çeşitli ürünler üretilmiştir. Bunlardan bazıları Dr. C. Tuna Çay Ağacı Yüz Yıkama Jeli, Yüz Temizleme Toniği ve Yüz Kremidir. Makyaj öncesi ve sonrası cilt bakımınızda ihtiyacınız olan çay ağacı yağına ve çay ağacı özlü ürünlere Farmasi Online sayfasından ve Farmasi satan diğer adreslerden ulaşabilirsiniz.

 

 

Aynısefa Yağı: Alternatif tıpta da kullanılan aynısefa yağının cilt üzerinde pek çok faydası vardır. Cildin yumuşaklığını arttırır ve kuruluğa karşı yardımcı olur. Egzama, yanık gibi ciltteki izlerin iyileşmesini ve yok olmasını sağlar. Ayrıca ciltte kırışıklık oluşumunu önlemede rol oynar. Aynısefa yağına ve aynısefa yağı özlü diğer ürünlere indirimli olarak Farmasi Online sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

 

Üzüm Çekirdeği Yağı: Yağlı veya karma bir cilde sahipseniz ve hafif kurutucu özelliği olan bir yağ arıyorsanız üzüm çekirdeği yağı tam size göre. Doğal büzücü özelliğe sahip olan üzüm çekirdeği yağı, normal cilt tiplerinde nemlendirici kremlerle karıştırılarak uygulandığında daha olumlu sonuçlar verir.

 

 

Çörek Otu Yağı: Doğal yağ dendiğinde akla ilk gelen yağlardan biridir ve faydaları oldukça fazladır. Kurumuş ciltlerin nemlenmesini sağlar, sedef hastalığı, mantar ve egzama gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Ayrıca gıda olarak alındığında da bağışıklık sistemini güçlendiren bir içeriğe sahiptir. Çörek Otu Yağı özlü Nutriplus Çörek Otu Yağı Kapsülü gibi çeşitli ürün türleri için Farmasi Katalog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Özetle Farmasi Kadını sağlıklı ve güzellik ürünlerine  önem veriyor.Binlerce ürün arasında kendi cilt tipine uygun ürünü bularak hem kendisine hem de Türk firması olan firmamıza destek veriyor.

Teşekkürler Farmasi Kadınları

 

 

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.