Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

FARMASİ MASAJ ÜRÜNLERİ VE VÜCUDA FAYDALARI NELERDİR?

FARMASİ MASAJ ÜRÜNLERİ VE VÜCUDA FAYDALARI NELERDİR?

MASAJIN KASLARA VE VÜCUDA FAYDALARI NELERDİR?

Masaj insanın kendine veya bir başkasına fiziksel olarak yapılan rahatlatma hareketleridir. Özellikle yoğun iş hayatına sahip bireylerin yorgunluklarını atlatmak için tercih ettiği yöntemlerdendir. Bunun yanı sıra masaj pek çok kişi tarafından tedavi amacıyla da uygulanır.  Peki masaj yapmanın faydaları nelerdir?

  1. Masaj, kaslarınızın gevşemesini sağlayarak fiziksel yorgunluğunuzu azaltır.
  2. Endişe ve kaygılarınızın azalmasına yardımcı olur. Sakinleşmenizi sağlar.
  3. Baş ağrılarınızı azaltır.
  4. Çarpma ve düşme sonucu oluşan ağrıların dinmesini sağlar.
  5. Kan akışınızı daha iyi bir duruma getirir ve hücrelerinizin yenilenmesine yardımcı olur.

Görüldüğü üzere masaj yapmak veya yaptırmak fizyolojik ve psikolojik olarak pek çok etkiye sahiptir. Özellikle ek bir ürünle yapılan masajlar sade masajlardan çok daha fazla etkilidir. Kilo verme sonrası düzenli olarak yaptırıldığında boşalan yağ hücrelerinin sıkılaşmasına yardımcı olur. Bu nedenle pek çok insan tarafından tercih edilen yöntemlerden biridir. Diğer yandan strese bağlı hastalıkların ortaya çıkma ihtimalini düşürmesi nedeniyle de önemlidir.

MASAJ NASIL YAPILIR?

Eğer masajın faydalarını daha fazla görmek istiyorsanız bu işin eğitimini almış kişilere başvurmanız önerilir. Bu yazıda bu işleme zaman ayırmak istemeyenler için evde yapılabilecek bazı yöntemler anlatılacak ve masaj esnasına kullanılanilecek ürün tavsiyeleri yapılacaktır.

Öncelikle masaj yapılacak bölge temiz olmalıdır. Masaj sırasında ağrı bırakacak şekilde sert davranılmamalıdır, yumuşak ve narin olunmalıdır. Masajın sonucunda görmek istediğiniz etkiye göre masaj bölgenizi seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Örneğin sırt bölgesine düzenli masaj yapmak stresi azaltır. Stresin azalması kan dolaşımını kolayştırır ve yaşlanmayı yavaşlatır. Enseye, alna veya elmacık kemiklerine yapılan masajlar ise baş ağrılarına iyi gelir.

Ek olarak baş ağrısına iyi gelmesi için masaj yapıyorsanız masaj esnasında zihninizin boşalmasına yardımcı olacak klasik müzikler dinleyebilirsiniz. Ayrıca masaj yaparken veya yaptırırken bunun olumlu bir sonuç vereceğine dair inanca sahip olmanız masajın olumlu etkisini kuvvetlendirecektir. Psikoloji ve fizyoloji arasındaki bağı göz ardı etmeden günlük hayatınıza devam etmeniz de hayat kaliteniz için önemlidir.

MASAJ YAPARKEN KULLANILABİLECEK ÜRÜNLER

Geçmişten beri masaj yapılırken kullanılan ürünlerde ilk olarak doğal yağlar vardır. Doğal yağlar nemlendirici, sakinleştirici ve yumuşatıcı etkileri nedeniyle pek çok işlem için kullanır. Masaj sırasında doğal yağların kullanılması kimyasal içermemesi nedeniyle deride aşınmaya neden olmaz. Doğal yağlar insanı sakinleştirir ve cildin tazelenmesini sağlar. Kullanabileceğiniz bazı doğal yağlar ve faydaları:

Aynısefa Yağı: Alternatif tıpta da kullanılan aynısefa yağı egzama gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle bilinir. Cildinizin nemlenmesini sağlarken aynı zamanda yumuşatır.Özellikle kuru ciltlerde kullanılması önerilir.

Gül yağı: Hem dokusu hem de kokusu sayesinde insanı rahatlatma özelliğine sahiptir. Stres azalmasına yardımcı olur.

Doğal yağlar dışında masaj sırasında kullanabileceğiniz diğer ürünler:

Dr. Cevdet Tuna At Kestanesi Masaj Jeli

500, 250 ve 125 ml olarak 3 farklı boya sahip olan bu masaj jeli at kestanesi, sarı kantaron, mentol ve nanenin rahatlatıcı ve serinletici etkisi sayesinde keyifli bir masaj uygulaması sağlar. Kan dolaşımını kolaylaştırması da damar tıkanıklığının önüne geçer. At kestanesi eklem ve kemiklerde oluşan ağrıların dinmesine büyük oranda yardımcı olur. Stres ve yorgunluğu önler. Masaj kremi haline getirilmiş olması kullanımda kolaylık sağlar.Bu arada dr.cevdet tuna sarımsaklı şampuanı gibi at kestanesi  masaj jeli de farmasinin en çok satan ürünlerinin başında gelmektedir 

Dr. Cevdet Tuna Biberli Masaj Jeli

Kırmızı biber özleri ile zenginleştirilmiş içeriği sayesinde rahatlatıcı bir masaj keyfi sunar. Kırmızı biber ağrı gidermeye yardımcıdır. Vücut direncini arttırır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle bağışıklığı düşük olan kişiler tarafından özellikle tercih edilebilir.

Dr. Cevdet Tuna Alaska Masaj Jeli

Bunun yanı sıra içeriğinde bulunan Okaliptus yağı ile cildin nem dengesini sağlar ve daha parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Soğutucu etkisi sayesinde gözeneklerin sıkılaşmasını kolaylaştırır. Düşme ve çarpma sonucu ciltte oluşan morarma ve ezilmelerin tedavisine yönelik üretilmiş jellerden biridir.

Dr. Cevdet Tuna Masaj Kremi

Nane aromasından elde edilen bu krem Badem yağı, Okaliptus yağı ve Aloe Vera yağı ile zenginleştirilmiş bir içeripe sahiptir. Cildin yumuşamasını sağlar ve nemlendirir. Alkol ve koruyucu içermez. Tedavi amaçlı üretilmiş kremlerdendir. Özellikle baş ağrılarına iyi gelir.

Tüm masaj ürünlerini katolog  Sayfasından inceleyebilir, %40 indirimli olarak satın alabilirsiniz. 

 

 Hemen üye olmak için tıklayın:

https://www.zerrinyildirim.com/farmasi-ye-kayit-ol

Bir yorum bırakın:
Yorumlar
Hicran çiftçi

Merhablar öncelikle burada olmama vesile olan sevgili sponsorum ve canim ablam nilufer ayvaz a çok teşekkür ediyorum onun sayesinde farmasının güzellikleriyle karşılaştım .. ağrılarım için önerdiği at kestanesi krem in den çok memnun kaldım ailece kulla

09 Nisan 2023 Pazar 01:48

Farmasi Girişim Ekibi

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz Hicran Hanım.

12 Nisan 2023 Çarşamba 02:31